perjantai 21. huhtikuuta 2017

UKK - usein kysytyt kysymykset


Tässä kirjoituksessa avaamme niitä kysymyksiä, mitä meidän koehenkilöiltä on meille tullut. Usein kysyttyjä kysymyksiä löytyy myös meidän nettisivuilta http://ledtailor.fi/fi/faq/.

Miten voin toteuttaa sinivaloterapiaa, jos psoriasista/atopiaa on päästä varpaisiin?

Voit ottaa sinivaloterapiaa tiettyihin alueisiin, esimerkiksi niihin, jotka vaivaavat eniten. Koko vartalolle ei siis ole pakko ottaa sinivaloterapiaa saman jakson aikana.

Mitä lääkkeitä PURE COMPLEXiON -sinivaloterapian kanssa voi käyttää?

Sinivaloterapian aikana voi käyttää kaikkia muita lääkkeitä normaalisti. Emme kuitenkaan suosittele käytettäväksi kortisonia tai sisäisiä lääkkeitä psoriasiksen/atopian hoitoon, sillä pyrimme siihen, asiakkaalla olisi lääke- ja kemikaalivapaa elämä ihosairautensa suhteen ja asiakkaalta säästyisi näin ollen rahaa.

(HUOM! Kaikkien koehenkilöiden on ollut pakko lopettaa kortisonin sekä sisäisien lääkkeiden käyttö psoriasikseen/atopiaan)

Mitä lääkkeitä PURE COMPLEXiON -sinivaloterapian kanssa tulee käyttää?

Suosittelemme käytettäväksi kosteusvoidetta päivittäin. Sinivaloterapian jälkeen sekä aina tarvittaessa, ei kuitenkaan juuri ennen sinivaloterapiakerran alkamista. Antihistamiinia voi kokeilla kutinaan sekä D-vitamiinista jotkut ovat saaneet hyvän avun sinivaloterapian rinnalle.

Miksi kosteusvoidetta tulee käyttää?

Kun iho alkaa reagoida sinivaloterapiaan, se myös usein kuivuu kuoriutumisen yhteydessä. Iho voi myös alkaa kutista entisestään kuivuessaan, joten siksikin kosteusvoiteen käyttö on tärkeää.

Onko PURE COMPLEXiON -sinivaloterapiavalaisimessa UV-säteilyä? Voiko se polttaa ihoa?

PURE COMPLEXiON -sinivaloterapiavalaisimessa käytetään 450nm. UV-alue on 405nm alaspäin. PURE COMPLEXiON -sinivaloterapiavalaisin ei siis sisällä UV-säteilyä eikä näin ollen voi polttaa ihoa.

Miksi valo tuntuu pistelevältä ihossa?

PURE COMPLEXiON -sinivaloterapia voi tuntua ihossa pistelevältä, sillä se saattaa vilkastuttaa pintaverenkiertoa. Tätä ei kuitenkaan tunnu kaikilla ja niillä kenellä tuntuu, ei välttämättä tunnu joka kerta.

Voinko ottaa PURE COMPLEXiON -sinivaloterapiaa enemmän kuin suositellun maksimimäärän, eli yli 5 kertaa viikossa?

Sinivaloterapiassa ei ole maksimirajaa, kuten esimerkiksi UVB-hoitoa voi ottaa vain tietyn määrän vuodessa. Sinivaloterapiaa on kuitenkin turhaa ottaa enempää kuin viittä kertaa viikossa, sillä tuhlaat siinä vain omaa aikaasi. Laatu korvaa määrän.

Onko PURE COMPLEXiON -sinivaloterapiavalaisimessa ajastin?

PURE COMPLEXiON -sinivaloterapiavalaisimessa ei ole ajastinta. Ajan tarkkailussa voi apuna käyttää puhelimenajastinta tai munakelloa.

Voiko muita ihmisiä tai kotieläimiä olla samassa tilassa, kun otan PURE COMPLEXiON -sinivaloterapiaa?

Samassa tilassa voi olla muita, kunhan kukaan ei pääse tuijottamaan valoa kohtisuoraa paljain silmin. Aseta valaisin siis niin, että muut ei pääse valoa katsomaan suoraan.

Miksi tulee käyttää suojalaseja?

Ristiriitaisten tutkimusten takia on tärkeää käyttää suojalaseja. Varmaa tutkimustulosta ei ole siitä, tekeekö sinivalo silmän verkkokalvolle pitkällä aikavälillä suoraan tuijottaen jotain haittaa.

Voinko vähentää kortisonia pikkuhiljaa yhdessä PURE COMPLEXiON -sinivaloterapian kanssa?

Kortisonia voi myös vähentää pikkuhiljaa. Suosittelemme kuitenkin kortisonin lopettamista ennen sinivaloterapiajakson alkua. Koehenkilömme ovat lopettaneet kortisonin käytön ennen sinivaloterapiajakson alkua, eikä heille ole annettu mahdollisuuta vähentää kortisonia pikkuhiljaa.

Mitä jos syön kortisonia sisäisesti muuhun sairauteen kuin psoriasikseen/atopiaan?

Muihin sairauksiin syötävää kortisonia ei tarvitse lopettaa. Näin on myös muutamalla meidän koehenkilöllä. Heillä sisäisesti syötävä kortisoni ei ole vaikuttanut ihosairauden tilaan positiivisesti tai negatiivisesti.


Saanko asettaa PURE COMPLEXiON -sinivaloterapiavalaisimen muualle vai onko pakko käyttää mukana olevaa jalustaa?

PURE COMPLEXiON -sinivaloterapiavalaisimen voi asettaa myös esimerkiksi pöydälle tai vaikka sängylle. Sängylle asettaessa on tärkeää katsoa, ettei valon edessä ole mitään tekstiiliä tai muuta estämässä valon pääsyä iholle.

Voiko PURE COMPLEXiON -sinivaloterapiaa ottaa myös kasvoihin? Miten se onnistuu, jos iho-oireita on luomissa ja suojalasit on päässä?

PURE COMPLEXiON -sinivaloterapiaa voi ottaa kasvoihin. Mikäli iho-oireita on luomissa, voi olla ilman suojalaseja, mutta silmien tulee olla koko terapiakerran ajan kiinni.


Hyvää allergiaviikkoa kaikille! 
Myös kommenttikenttään voi jättää lisää kysymyksiä. Vastaamme kyllä! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti